BRÉKING- Új napelem pályázatok: 100%-os támogatás júliustól

BRÉKING – Új napelem pályázatok: 100%-os támogatás júliustól átlag alatti jövedelmű háztartásoknak, januártól cégeknek

Kik pályázhatnak a 100%-os napelem rendszer támogatásra? A pályázat benyújtásához meg kell felelni bizonyos feltételeknek. Az egyik fő szempont, hogy a kedvezményezett jövedelme az országos átlagjövedelem alatt legyen, illetve az épület állapota alkalmas legyen a beruházás létesítésére. 

A beruházás fő célja, hogy olyan háztartások is hozzájuthassanak megújuló energiaforrások használatához, akik önerőből nem bírnák finanszírozni. Viszont ennek a pályázatnak a segítségével csökkenthető a káros anyag kibocsájtása egyéb tüzelőanyagok mentesítésével.

A kiírás szerint mintegy 11.600 háztartásnál fog megújulni a korszerűtlen fűtési rendszer. Az EU-s támogatás keretösszege 159 milliárd forint. Háztartásonként jellemzően 3-4 millió forintnyi támogatást kapnak a pályázók.

A pályázatra való jelentkezés 2021. augusztusától kezdve lehetséges a forrás kimerültéig, de legkésőbb 2025 utolsó negyedévéig.

CÉGEKNEK:

2021-től a KEHOP Plusz keretében vállalkozások számára is megnyílik hasonló jellegű támogatás napelemes rendszerekre.

Bővebb információkért iratkozz fel hírlevelünkre és értesíteni fogunk, ha megjelenik a konkrét pályázati kiírás. Ezen kívül további elérhetőségeinken is felveheted velünk a kapcsolatot és érdeklődhetsz a jelenlegi pályázatokról, vagy felmerülő kérdéseidre is válaszolunk.

Forrás: Portfolio.hu

napelem-energo-napelemes-rendszer-pályázatok

 

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.