Mi egy napelemes rendszer telepítésének pontos menete?

Mi egy napelemes rendszer telepítésének pontos menete?

Egy napelemes rendszer telepítése előtt talán az egyik legnagyobb hiedelem, ami miatt rengetegen félnek belekezdeni, az, hogy az otthonuk építési területté válik és hosszan tartó munkálatok folynak majd ott.

Ha te is napelemes rendszerben gondolkozol, de félsz a hosszú, hónapokig tartó építési munkáktól, a hatalmas felfordulástól amik egy építkezés közben/után keletkeznek, akkor van egy jó hírünk: ezek közül egyik sem valós egy napelemes rendszer telepítésekor.

Hónapos telepítési időről szó sincs, ideális esetben, ha a tetőd megfelel az elvárásoknak és nincs szükség szerkezeti vagy tetőfedési munkálatokra, akkor egy napelemes rendszer telepítése (családi házak) esetében mindössze 1 munkanapot vesz igénybe.

A telepítésen kívül természetesen egyéb irodai munkálatokra is sor kerül, többek között az igény- és helyszínfelmérés, villamosmérnökünk általi szakszerű tető- és látványterv elkészítése, szükséges engedélyek beszerzése és esetleges hitelügyintézések. Ezek is mind szerves részei egy napelemes projektnek.

A napelem telepítés pontos menete:

1. Az érdeklődés jelzése

Weblapunkon többféle lehetőséget is találhatsz ajánlatkérésre, igény leadására. Megteheted ezt e-mailben, telefonon, vagy legegyszerűbben ha a napelemes csomagjaink között kiválasztod a neked tetszőt majd azon belül adod le ajánlatkérésedet.

2. Szaktanácsadás és tájékoztatás

Ha nem tudod pontosan melyik napelemes rendszer lenne számodra a legmegfelelőbb, nyugodtan keress minket bármelyik elérhetőségünkön és 1 munkanapon belül felvesszük veled a kapcsolatot, hogy együtt, szakértői segítséggel dönthess rendszeredről.

3. Árajánlat megküldése

Ajánlatkérésed után órákon belül megküldjük az igényeidre szabott árajánlatot. Ebben minden napelemes rendszer kiépítéséhez szükséges alapanyagot megtalálsz majd.

4. Műszaki felmérés

Felmérő kollégánk felveszi veled a kapcsolatot egy időpont-egyeztetés okán. Drónos, szakszerű felmérésünk során megnézünk mindent ami szükséges az általad választott napelemes rendszer megtervezéséhez, telepítéséhez. Jellemzően a felmérésre érdeklődésed jelzését követő 1 héten belül sor kerül.
Felmérés során a következőket végezzük el: telepítésre alkalmas felületek felmérése és kiválasztása a te preferenciád alapján, inverter helye, AC és DC kábelek nyomvonalának és a rákötési pont (a meglévő villanyhálózatra) egyeztetése.

5. Tervezés és műszaki engedélyeztetés 

Árajánlatunk elfogadásával megkezdődik a napelemes rendszered tervezése. Villamosmérnök kollégáink műszaki és látványtervet készítenek rendszeredről, amit megküldünk neked egyeztetésre/jóváhagyásra. Ezzel egy időben elindul az engedélyeztetési folyamat. A feladatok többek közt pl. a hivatali ügyintézés és a szolgáltatókkal való egyeztetés. Ezeket mind magunkra vállaljuk, hogy neked ne kelljen órákat várakozással, sorban állással töltened – hiszen mi pontosan tudjuk, melyik hivatalban mikor milyen papírt vagy engedélyt kell benyújtani.

6. Napelemes rendszer telepítése

A napelemes rendszer, ahogy feljebb is írtuk – ideális esetben – mindössze 1 munkanapot vesz igénybe. Cégünk telepítő csapatai több éves kivitelezői tapasztalattal rendelkeznek, pontos, precíz, megbízható munkát végeznek, melyet megbízóink elégedettsége is bizonyít. Eddig telepített rendszereinket megtekintheted referenciáink közt.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.