Marad a szaldó elszámolás az otthonfelújításos napelemes rendszerek esetében is 2023.12.31-ig!

Igaznak bizonyult a hír, ami az elmúlt napokban pletyka szinten megjelent, miszerint az otthonfelújítási támogatás keretében telepített napelemes rendszerek esetén is lehetőség van szaldó elszámolásban maradni 2023.12.31-ig!

“Megmarad a szaldóelszámolás a napelemes rendszer telepítéseknél az otthonfelújítási támogatást igénybevevőknek, ami hozzájárul ahhoz, hogy a Klíma- és Természetvédelmi Akciótervben foglalt célnak megfelelően 2030-ra legalább 200 ezer, átlagosan 4 kilowattos napelemes rendszer kerüljön telepítésre a háztartásoknál” – jelentette be Steiner Attila körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkár.

Az otthonfelújítási támogatásból megvalósított napelemes rendszerek esetében, eredetileg július 1-től megszűnt volna a szaldó elszámolás, és a bruttó elszámolás váltotta volna azt. A kormány az utolsó pillanatban, a határidőt megelőző nap késő estéjén eltörölte ezt a rendeletet.

A Kormány 377/2021. (VI. 30.) Korm. rendelete az otthonfelújítási hitel bevezetése érdekében egyes kormányrendeletek módosításáról szóló 641/2020. (XII. 22.) Korm. rendelet és a családok otthonteremtésével összefüggő egyes kormányrendeletek módosításáról szóló 183/2021. (IV. 16.) Korm. rendelet egyes rendelkezéseinek hatályba nem lépéséről – jelent meg meg a Magyar Közlönyben június 30-án. A Magyar Közlöny 5834. oldalán olvashatsz erről.

Ezzel tehát az állami támogatásokkal megvalósult napelemes rendszerek továbbra is jogosultak a SZALDÓ ELSZÁMOLÁSRA.

forrás: portfolio.hu

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.