A Facebook közel 1GW energiaügyletet jelentett be

Mivel a Facebook célja, hogy év végéig 100%-osan megújuló energiából dolgozzon, ezért egy nagy 806MW-os beruházásra kötött szerződést Írországban és Amerika Utah, Ohio, Illinois és Tennessee államaiban.

A mai napig a Facebook több mint 5GW megújuló energiára kötött szerződést, amiből 2GW már működik és további 1,5GW szél és naperőmű használatát tervezik az év végéig.

A Facebook számos figyelemre méltó napenergia-projektbe fektetett be az Egyesült Államokban. Új-Mexikóban 100MW-os eloszlással rendelkezik két projekt között ami a Los Lunas adatközpontjuk energiáját szolgáltatja. Ezenkívül a Tennessee Valley Authority-vel együttműködve dolgoznak két projekten, melynek összteljesítménye eléri a 377MW-ot, amivel a Huntsville, Alabama adatközpontjukat támogatják majd.

Novemberben a Facebook bejelentette két eddigi legnagyobb projektjét – a 300MW Prospero Solar projektet Texasban, és a 122MW Utahban. Mindkét projekt befejezése az év végére várható.

Emellette a Facebook még Texas legnagyobb naperőműjéből, a 497MW-os Roadrunner projektből is szerez energiát, ami Upton Countyban található.

Forrás: www.pv-magazine.com

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.