Miért pont a Sharp?

60 éve, minden más cégnél hosszabb ideje, a napelem iparág szereplőjeként a SHARP tapasztalata a fotovoltaikus (PV) üzletágban páratlan.
A napelem piac úttörőjeként a SHARP évtizedek óta propagálja a fotovoltaikus technológiák használatát, és több mint 50 millió napelem modult állított már elő. A SHARP PV moduljait az egész világon használják, az alkalmazási területek és környezetek széles körében.

 • Több mint 60 éves napelem gyártási tapasztalata garancia a prémium minőségre.
 • A japán Sharp a világ napelem gyártásának úttörője. Ma is a világ 5 legnagyobb gyártója között tartják számon.
 • A SHARP kifinomult terméktesztjei évtizedes iparági tapasztalatokon alapulnak
 • Minden modul 15 éves termékgaranciával, 25 éves lineáris teljesítménygaranciával és minden egyes termékcsalád többféle tanúsítvánnyal rendelkezik.
 • PERC technológia
 • Magas modul hatékonyság (20,1%)
 • Tartós kialakítás (teszt sikeres volt: PID jelenségnek való ellenállás, ellenállnak a sós párának IEC61701, ammónia IEC62716, homok és por IEC60068)
 • Bevizsgált és tanúsított (VDE IEC/EN 61215 + IEC/EN61730, II. biztonsági osztály, CE, “C” tűzveszélyességi besorolás)
 • Megbízható garancia: 25 év lineáris teljesítmény garancia és 15 év termék jótállás (Az EU-ban és további felsorolt országokban telepített modulokra érvényes. Kérjük, vásárlás előtt ellenőrizze az Ön országára érvényes garanciális feltételeket.)
 • Garantált pozitív teljesítmény tolerancia (minimum a megadott érték és további 5 % érhető el)
 • Az EnerGo Investment a Sharp hivatalos magyarországi partnere

Bloomberg Tier 1 - Sharp

A SHARP világelsők a napelem cellák gyártásában. A SHARP állított elő először napelem cellákat sorozatgyártásban, és azóta is évről évre egyedülállóak a napelem cellái teljesítménye.

A Bloomberg New Energy Finance (BNEF) létrehozott egy minősítési rendszert a napelemgyártók besorolásához. Azok a vállalatok, melyeknél  a banki mérleg pozitív, első osztályú minősítést kapnak. A Sharp Electronics, a lista indulása óta Tier 1-es besorolású a napelem vállalatok listáján, ami egyet jelent a pénzügyi stabilitással és a minőségi gyártással. Ez egyben egy fontos jelzés is a jótállás teljesítésével kapcsolatban.

NU-JD445

Specifikáció

Teljesítmény

445 W

Méretek

2108 x 1048 x 35 mm

Súly

25 kg

Cellák típusa

Mono felezett cella

Cellák száma

72 cella 2 sztringje sorba kötve

Modul hatásfok

20,1%

Keret típusa

Eloxált alumínium ötvözet, ezüst

Tanusítványok

VDE, IEC/EN61215, IEC/EN61730
II. biztonsági osztály, CE
C tűzveszélyességi osztály

Garancia

A Sharp 15 éves termék garanciát és 25 éves folyamatos teljesítmény garanciát vállal.

A félcellás modulok fő előnyei a felhasználók számára a 2-3 %-kal magasabb modul teljesítmény és a magasabb összhozam. Egy félcellás modulban a hagyományos teljes cellákat két egyenlő részre osztják.

 

Ezenkívül a modult is egy felső és egy alsó részre osztják és a félcellákat elrendezik rajta. A cellák felosztásával a cellánként generált energiát megfelezik, az ellenállási veszteségeket viszont a cellák és a modul szintjén egynegyedére csökkentik. Ezenkívül a felére csökkentett áram jelentősen csökkenti a cellák hőmérsékletét, így csökken a hot spot hatás is. A három kicsi csatlakozódoboz, melyek mindegyike csak egy bypass-diódával van felszerelve, kevesebb hőt továbbít az alul lévő cellákba. Ezek a tényezők megnövelik a teljes rendszer élettartamát, és a modul megfelezése szintén javítja az általános teljesítményt. Az előállított áram útja a modul megosztásával lerövidül, tovább csökkentve az ellenállási veszteségeket. A modul függőleges felszerelése is előnyösnek bizonyulhat árnyékolt helyzetekben. Ha a modul alsó része árnyékolt, akkor a felhasználók továbbra is 50%-os teljesítményt generálhatnak a felső felével, miközben egy egész cellás modul termelése teljesen lecsökken ilyen esetekben. Például előfordul földretelepített vagy dönthető tetőberendezésekre telepített, rendszerek esetén, ahol sorok közötti leárnyékolás fordulhat elő. A félcellás modulokkal tehát magasabb teljesítmény és rendszerenként magasabb hozam érhető el.

+36 30/371-8887
Örömmel fogadjuk hívását és válaszolunk felmerülő kérdéseire.
info@energo-investment.hu
Akár e-mailben is kereshet minket. E-mailes kérdéseire 24 órán belül válaszolunk.
uu
Gyakori kérdések

A leggyakrabban előforduló kérdéseket összegyűjtöttük és megválaszoltuk.

Érdeklődne a Sharp napelemek iránt? Tekintse meg rendszer kínálatunkat!