Vaillant
aroTHERM plus

  • A kültéri egység helytakarékos, megjelenése időtálló
  • Halkabb üzemű, ami Önt és a szomszédjait sem zavarja
  • Okos működtetés applikáción keresztül (opcionálisan válaszható átjáró segítségével)
  • Kiválóan alkalmas újépítésű objektumokhoz is
  • Napelemes rendszerrel kombinálva rendkívül gazdaságos

Azoknál a már meglévő épületeknél, amelyekben felújítás szükséges, gyakran adódik a kérdés, hogy ezekre az esetekre alkalmas-e a hőszivattyú. A legtöbb régebbi családi házat radiátorok segítségével fűtik, magasabb előremenő fűtővíz hőmérsékletekkel.

A vadonatúj aroTHERM plus készülék egy olyan levegő-víz hőszivattyú, amit modernizációkhoz is alkalmazni lehet, ugyanis hőszivattyús üzemben az akár 75⁰C-os előremenő hőmérséklet elérését is lehetővé teszi. Ennek köszönhetően ez a hőtermelő egy környezetkímélő alternatíva a régi gázfűtések helyett, mert a meglévő radiátorok minden korlátozás nélkül, továbbra is használhatóak.

 

Általános információk
Teljesítmény választékkW5, 7, 12
Energiahatékonysági osztály, fűtés 33⁰C-kal (A+++ – D)A+++
Energiahatékonysági osztály, fűtés 55⁰C-kal (A+++ – D)A++
Fűtési üzem előremenő hőmérséklete⁰C75
Befoglaló méretek (magasság/szélesség/mélység)mm765 – 1565 x 1100 x 450
Nettó tömegkg121 – 203
Hangnyomás-szint (A7/W35)dB(A)50 – 59
Éjszakai hangnyomás-szint, 3 méteres távolságbandB(A)32
HűtőközegR290
Globális melegítési potenciál (GWP)3

Specifikáció

Modern, kompakt és környezetbarát

Nincs elegendő hely a pincében vagy egyéb helyiségekben? Az aroTHERM plus készüléket egyszerűen csak a külső térben kell felállítani. Modern, kompakt megjelenésével bármilyen kertben jól mutat. Levegő-víz hőszivattyúként az ingyenes környezeti hőforrást, a levegőt használja, hogy ebből hőt állíthasson elő, ami a csatlakozó vezetékeken keresztül, a beltéri egységen át a fűtött helyiségekbe jut.

A magas, akár 70⁰C-os melegvíz-hőmérséklet új mércét állít fel a melegvíz-komfort terén. Ennek eléréséhez tökéletes társ a belső térben elhelyezendő uniTOWER plus hidraulikus torony, amely beépített, 190 literes tárolójával fedezi egy 4 fős háztartás meleg víz szükségleteit. Amennyiben ez mégse lenne elegendő, nagyobb tároló rendszerekkel való telepítésre is van lehetőség.

Már ma teljesíti a jövő előírásait

Az aroTHERM plus egyetlen megoldásban egyesíti a fűtést, hűtést és melegvíz-készítést, a legmodernebb hőszivattyús technológiai megoldásokkal.

Az alkalmazott természetes hűtőközeg lehetővé teszi az átlag feletti teljesítményt, miközben rendkívül alacsony az ennek eléréshez használt közeg üvegházhatást növelő potenciálja (GWP 3). Ennek köszönhetően az aroTHERM plus egy kifejezetten környezetbarát hőszivattyú, amely napkollektoros vagy napelemes rendszerrel kombinálva jelentősen hozzájárul a karbon-lábnyom alacsony szinten tartásához. A kültéri egység magas COP (5,4 – A7/W35-ös üzemállapotban) értéke, valamint az A+++ energiahatékonysági osztály számszerűsíthető energia-megtakarítást eredményezhet, különösen akkor, ha ezt fotovoltaikus megoldásokkal kötjük össze.

Kategóriája leghalkabb hőszivattyúja

Az aroTHERM plus hőszivattyút komplikációk nélkül lehet sűrűn beépített, például sorházas lakóövezetben is telepíteni. Éjszakai üzemmódban a hangnyomás szintje csupán 46 dB(A) – ez körülbelül olyan zaj, mint amit egy hűtőszekrény kelt. Abban az esetben, ha az aroTHERM plus készüléket 3 méteres távolságban állítjuk fel, akkor a hangnyomás szinte már csak 29 dB(A) lesz, ami egy karóra kattogásának felel meg. Ráadásul a halk aroTHERM plus hőszivattyú ehhez mindössze 0,5 m2 felállítási helyet igényel a kertben.

A fűtés és a használati melegvíz-előállítás jelentősen befolyásolja a házak energiafogyasztását. A hatékony Panasonic hőszivattyúkkal jelentősen csökkentheti otthona energiafogyasztását.

Okosan szabályozható

Kívánságra az aroTHERM plus hőszivattyús rendszer összeköthető a sensoNET Internet-modullal, így a teljes berendezés kényelmesen elérhető saját okostelefonja vagy táblagépe segítségével.