EnerGo Investment

Itt járok: Termékek > Led világítás > Led fénycső

Led fénycső

LED fénycső

Amennyiben Ön cégvezető, nyilván tisztában van a cég havi villanyszámlájával, és szeretné azt csökkenteni. Van egy jó hírünk: azon üzletek és hipermarketek, üzemek, irodaházak, raktárak, stb. tulajdonosai, akik a hagyományos neon fénycsöveket lecserélték LED fénycsövekre, jelentős energia- és költségmegtakarítást értek el. Ezt Ön is megteheti, és egyszeri beruházással drasztikusan csökkentheti a villanyszámlán szereplő összeget.

 

A LED fénycső előnyei:

50%-kal kevesebb energiát fogyaszt, mint a hagyományos fénycsövek

 

 

Egy kis LED történelem

Az első LED fényforrások még rendkívül gyenge, vörös/sárga fényt szolgáltattak. A diódákban alkalmazott félvezetők fejlődésével csak később lett lehetséges az alacsonyabb hullámhosszok és így más színek alkalmazása, a nagyobb fényerősség elérése.

1994-ben készítették el japán tudósok az első, nagy fényerejű InGaN (indium-gallium-nitrid) diódát, melynek feltalálásáért később Nobel-díjat is kaptak. Ez a LED kék fénnyel világított, és segítségével már lehetővé vált a három (vörös/sárga, zöld, kék) monokromatikus fényforrással a fehér fény előállítása.

A gyakorlatban azonban nem ezt alkalmazzák napjainkban a fehér fényű LEDeknél: A diódák általában szintén InGaN félvezetővel készülnek, de bevonják azokat valamilyen fluoreszkáló anyaggal, így a kibocsátott kék fény hatására zöldes-sárgán világít. Ezzel egy összetett fényű, az emberi szem számára fehérként érzékelt LED fényforrást kapunk.

A LED izzók többféle kivitelben rendelhetők, vannak a hagyományos izzók foglalatával kompatibilis, és léteznek kizárólag saját tápegységükről működtethető típusok is.